Werkwijze

In drie sessies duidelijkheid en praktische tools voor thuis

Na het intakegesprek gaan je kind en ik in drie sessies gestructureerd aan de slag. Hierop volgt een evaluatiegesprek waarin jij en je kind maatwerk tips krijgen om thuis verder mee te gaan.

Een onbezorgd, vrolijk kind daar word je als ouder gelukkig van, toch?!

Voordat het coachingstraject start plannen we een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 20 minuten via videobellen of in mijn praktijk. Als dit voor iedere deelnemer ‘goed’ voelt, volgt er een intakegesprek met ouders en kind. In dit gesprek bespreken we de hulpvraag en kijken we naar het doel van de coaching.

Daarna gaan we (zonder ouder) aan de slag in een-op-een sessies bij mij in de praktijk. Ik geloof zelf in de kracht van creatief bezig zijn, dus zullen we afhankelijk van de hulpvraag en de voorkeur van jouw kind tekenen, schilderen, schrijven, kleien etc. Als het weer het toelaat kunnen we naar buiten en ons door de natuur laten inspireren. Ook maak ik graag gebruik van POPtalk, een methode waarbij we met poppetjes (Playmobil bijvoorbeeld) situaties visualiseren.

Na drie sessies volgt er een evaluatiegesprek met ouders en kind. Wij bespreken dan de behaalde resultaten en ik geef jullie maatwerk tips mee voor thuis. Mochten er nog thema’s zijn die aandacht vragen is het uiteraard mogelijk losse sessies te plannen.