Werkwijze

Een onbezorgd, vrolijk kind daar word je als ouder gelukkig van, toch?!

Voordat een coachingstraject start plannen we een (gratis) kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten, telefonisch of in mijn praktijk. Als dit voor iedere deelnemer ‘goed’ voelt, volgt er een intakegesprek met ouders en kind (in principe) bij mij in de praktijk. In dit gesprek nemen we het intakeformulier door, belichten we samen de hulpvraag en kijken we naar het doel van de coaching.

Daarna gaan we (zonder ouder) aan de slag in een-op-een sessies bij mij in de praktijk. Ik geloof zelf in de kracht van creatief bezig zijn, dus zullen we afhankelijk van de voorkeuren veel tekenen, schilderen, schrijven, kleien etc. Als het weer het toelaat kunnen we eventueel ook lekker naar buiten gaan en ons door de natuur laten inspireren. Ook maak ik graag gebruik van POPtalk, een methode waarbij we met poppetjes (Playmobil bijvoorbeeld) situaties visualiseren.

Het is van te voren lastig aan te geven hoeveel sessies we nodig hebben, maar over het algemeen kan je uitgaan van een basis van tenminste 4 een-op-een sessies met een uitloop tot 8. In deze sessies staat het kind/de jongere centraal en zijn ouders niet aanwezig. Het kind/de jongere heeft zo de mogelijkheid om in alle openheid en veiligheid te kunnen praten.

Afhankelijk van de voortgang en ontwikkelingen zal er ongeveer na de 3e sessie een kort voortgangsgesprek met ouders en kind plaatsvinden. Na in principe 6 sessies volgt er een (tussen)evaluatie met ouders en kind. Als het doel is behaald, stoppen we. Mochten er nog thema’s zijn die aandacht vragen plannen we in overleg nog een aantal sessies in. Die we later afsluiten met een eindgesprek met ouders en kind.

© 2021 FFLOW Coaching